كلية العلوم

المدة: 2 سنوات
المستويات: 4 مستويات
الأسابيع لكل مستوى: 18 أسبوع
  1. 1. Meeting society’s needs for professional cadres to implement future and ambitious national plans (Vision 2030).
  2. 2. Contributing to enriching theoretical and practical knowledge in the field of basic sciences and specialization in in industrial and research equipment.
  3. 3. Covering the needs of both the government and private sectors for human cadres specialized in industrial laboratories.
  4. 4. Contributing to technological progress by graduating students with a solid scientific background and capable of distinguished training in all industrial laboratories in the Kingdom.
  5. 5. Working to find a solution to some problems in professional institutions to contribute to enriching the local economy and advancing society.
  6. 5. Increase the effective participation of the Kingdom of Saudi Arabia in industrial laboratories around the world.
  1. شروط القبول في البرنامج: هي الشروط العامة للقبول في الدراسات العليا المنصوص عليها في المواد (13- 18) من اللائحة الموحّدة للدراسات العليا في الجامعات السعودية، وقواعدها التنفيذية وإجراءاتها التنظيمية المعتمدة في الجامعة الإسلامية. بالإضافة إلى الشروط الخاصة بالبرنامج وهي: 1- ألا يقل تقديره في مرحلة البكالوريوس عن (جيد) 2- أن يكون الطالب حاصلا على درجة البكالوريوس في احد التخصصات العلمية أو ما يعادلها.
# اسم المقرر السنة الدراسية الفصل الدراسي التوصيف
1 السلامة والتدريب المعملي - SAFETY AND LABORATORY PRACTICE الأولى الفصل الدراسي #1
2 تطبيقات الحاسب في العلوم - APPLICATION OF COMPUTER IN SCIENCE الأولى الفصل الدراسي #1
3 الطاقة المستدامة والمتجددة - SUSTAINABLE AND RENEWABLE ENERGY الأولى الفصل الدراسي #1